روی یکی از عناصری است که به مقدار کم مورد نیاز گیاهان بوده، اما در متابولیسم گیاهان نقش مهمی ایفا می کند.عنصر روی در تولید پروتئین و در نتیجه افزایش فعالیت آنزیمی در گیاه تاثیر بسزایی دارد.
این عنصر در تولید هورمون های رشد دخالت دارد. میزان جذب روی در آب و هوای سرد کمتر می شود. کمبود روی در خاک های شنی، قلیایی و آهکی بیشتر بروز می نماید و در درختان میوه موجب کم شدن فاصله میان گره ها و جارویی شدن سرشاخه، ریز برگی و زردی در برگهای جوان می شود. کمبود روی موجب ایجاد نوارهای پهن سفیدرنگ در روی برگ ها شده که در صورت ادامه یافتن نوار های ایجاد شده گسترش یافته و برگ ها به رنگ روشن در می آیند. کمبود روی در خاک های آهکی، خاک های دارای pH بالا و در خاک هایی که کود فسفات زیاد مصرف شده بیشتر دیده می شود. استفاده از کود کلات روی کمبود روی را در محصولات زراعی و باغی جبران می نماید.
۱)افزایش تعداد گل ها و میوه ها ۲)افزایش بازده کمی و کیفی محصول ۳)جلوگیری از پیری زودرس و ریزش برگ ها ۴)تقویت گیاه در برابر خشکی و ابتلا به آفات و عوامل بیماریزا ۵)افزایش سنتز هورمون اکسین در گیاه و در نتیجه رشد بهتر و شاداب ماندن گیاه |